UA-92105902-1
Welkom op de website van de Protestante Gemeente Lonneker. Adres: Dorpsstraat 44 7524 CJ Lonneker scriba@kapeluitliefdelonneker.nl E-mail Scriba: Jorike Kits E-mail:  jorike@jorwi.nl
Welkom Gemeente Diaconie En verder Agenda Nieuws Info Beheer Activiteiten Verenigingen Bijbeltuin Historie

Nieuws

Kapel Uit Liefde
          Video impressie in en uittrede dienst               Bevestigingsdienst 6 januari 2019  
Verjaardagsmiddag Woensdag 5 juni was er de verjaardagsmiddag voor 80 jarigen en ouder in de Heerdstee. We hadden uitgenodigd Anna Geerdink, maar helaas moest zij om gezondheidsredenen afzeggen. Remco Telman was bereid om deze middag in te vullen met een pubkwis. We kregen per groepje vragen over allerlei onderwerpen. We luisterden naar klassieke muziek, stemmen, conferences e.d. waar vragen over werden gesteld. Met een drankje en een hapje in de pauze werd het een geweldig leuke en heel gezellige middag. De diaconie.  
Uitnodiging Contactgroep In de maand oktober november a.s. wil ik vier bijeenkomsten beleggen voor jonge mensen. Wij gaan het hebben over geloofs-vragen, en de betekenis en het nut van bijbelse verhalen ? Wat vertel ik bijv. aan mijn kinderen, als ik er zelf al moeite mee heb?  Wat kan ik in de ontmoeting met anderen, van die ander leren …….? Wat kan ik, met al mijn vragen en twijfels, die ander meegeven? Mijn ervaring is dat het heel verrijkend kan zijn.   De avonden worden gehouden in de ons gebouw “De Heerdstéé”. Wij kijken over dorps- en geloofs-grenzen heen. M.a.w. woorden, iedereen die zich aangesproken voelt is welkom. Mocht je twijfelen of geïnteresseerd zijn met enige reserve, laat het mij weten, dan kom ik vooraf kennis maken en kun je alsnog beslissen of het iets voor je is. Mocht je het zeker weten, mijn email adres luidt: predikant@kapeluitliefdelonneker.nl  Vriendelijke groet aan u allen, ds. GertJan Lambers Heerspink Bloemengroet Een bloemengroet vanuit de Kapel is op 26 mei gegaan naar dhr. P.J. Langeveld, op 2 juni naar dhr. J.H. ten Haken, op 9 juni naar dhr. D. Jansen en op 16 juni naar mevr. M.H. van Rhee – de Mol.  
Beleidsplan en jaarrekeningen De jaarrekeningen 2018 van de PGL en van de diaconie zijn goedgekeurd door de kerkenraad. De kerkenraad heeft het beleidsplan 2019-2024 vastgesteld. Onze prioriteit voor het komende jaar is het bezoeken van de leden tussen de 30 en 60 jaar. We willen graag met hun in contact komen over “hoe kunnen we samen geloven op zondag en door de week”. Ook heeft de kerkenraad ingestemd met het beleidsplan 2019-2024 van de diaconie. De jaarrekeningen en de beleidsplannen van de PGL en diaconie PGL zijn te vinden op onze website: www.kapeluitliefdelonneker.nl.  
Bezoek De klassen 1 t/m 3 van de Lonnekerschool hebben in hun cultuurweek gekozen om kennis maken met het christendom in onze kapel. Ze worden 2 juli ontvangen door de predikant en hij zal wat over het christendom uitleggen. Wij vinden het erg leuk dat ze onze Kapel komen bezoeken. Vakantie De vakantieperiode voor de leden van de kerkenraad is in volle gang. We blijven voor u bereikbaar op de gebruikelijke wijze. Dat kan in deze digitale tijdperk wat gemakkelijker dan vroeger.
Nieuws